• Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESScontact(@)razvan-buciulac(.)ro

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

NEWS

De ce sa ne miscam mai mult daca o facem mai prost?

By Razvan | In Antrenament functional | on April 11, 2018

Intr-o lume in care totul se misca la viteze ametitoare in jurul nostru, modul in care omul modern traieste este din ce in ce mai static. Deplasarea naturala a corpului (mers, alergat) tinde sa apara din ce in ce mai rar si este caracterizata de o durata cat mai scurta. Lipsa de timp sau doar comoditate? Doar cei ce nu acorda suficienta atentie sanatatii lor si a modului in care natura i-a creat si i-a facut sa evolueze stiu.

Asa ca a aparut si solutia propusa de industria fitness: mananca mai putin si misca-te mai mult. Misca-te mai mult, chiar daca provii dintr-un mediu in care miscarea pentru tine inseamna sa cobori din masina cat sa alimentezi si sa impingi cosul de cumparaturi plin cu alimente procesate si imbogatite din belsug cu zahar si grasimi hidrogenate.

Misca-te mai mult, chiar daca timp de 10-12 ore din fiecare zi le petreci pe scaun, intr-o pozitie total nepotrivita pentru designul biomecanic al speciei din care faci parte. Pozitie care, prin diverse mecanisme de adaptare (ca urmare a factorilor precum input de stress, anxietate, depresie), tinde sa te faca sa o pastrezi intr-o masura mai mica sau mai mare si atunci cand incerci sa devii activ si sa revii la obiceiurile evolutive de deplasare ale omului.

Corpul tau sufera pe termen nedeterminat. E posibil sa ratezi toate semnalele pe care el ti le transmite, dar asta nu neparat pentru ca alegi sa il ignori. Devenim din ce in ce mai conectati intre noi la un nivel pur superficial folosind tehnologia, dar devenim din ce in ce mai deconectati de propria noastra natura.

Incercam la un moment dat sa ne schimbam conditia de om sedentar si incepem sa facem plimbari mai lungi, sa alergam in parc sau pe banda si sa apelam la celelalte servicii oferite de industria fitness-ului.

Suntem insa siguri de calitatea miscarii pe care o facem si de masura in care ne ajuta sa ne mentinem sanatatea?

No Comments to "De ce sa ne miscam mai mult daca o facem mai prost?"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2015 Razvan Buciulac
Inline
Inline