• Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESScontact(@)razvan-buciulac(.)ro

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Obiective

Antrenamentul functional marca Functional Patterns®

Drumul cel mai scurt catre cea mai buna versiune a ta din punct de vedere fizic, functional si al starii de bine trece prin sala de fitness. Daca obiectivul tau este sa ai un corp si sanatos bine lucrat si tonifiat si o minte puternica, acesta este maniera de abordare a antrenamentului

Ce rol are sportul?

Sportul, sub toate formele sale, de la activitatile casnice zilnice si cele in aer liber pana la miscarea facuta organizat, intr-o sala de fitness sau orice alta sala de sport, atat cel la nivel de hobby/amatori cat si cel practicat in mod profesionist, de performanta, ne aduce o serie de avantaje evidente, atat fizice cat si psihice. Astfel, acesta ne ajuta sa ne cream si sa mentinem o conditie fizica buna, elimina stresul, insomnia, tulburarile psihice, reduce riscurile de afectiuni cardio-vasculare, incetineste imbatranirea, creste capacitatea sistemului imunitar, ne determina sa ne hranim corect si sanatos, creste calitatea vietii in general si ajuta la cresterea gradului de incredere de sine.


De ce avem nevoie de sport in viata noastra?

Corpul omenesc este proiectat sa se miste. Inca din vremea in care omul a fost nevoit sa vaneze pentru a-si procura hrana si pana in ziua de astazi, nimic nu s-a schimbat: nevoia de a te misca. Mersul. alergatul si aruncatul sunt functiile pe care corpul nostru a evoluat sa le faca si sa le prioritizeze pentru a-si putea asigura supravietuirea.

In prezent insa, avem nevoie de sport si miscare mai mult ca niciodata. Pentru a fi mai puternici si mai rezistenti in fata obstacolelor cu care omul modern se confruncta zilnic (stres, sedentarism, depresie, obezitate si alte diferite boli), e nevoie de o alta abordare a stilului de viata cu care cei mai multi dintre noi suntem obisnuiti.

Asadar, in vederea obtinerii corpului mult visat, energic si plin de vitalitate este nevoie sa facem o serie de schimbari ce vizeaza atat alimentatia, cat si activitatea fizica si odihna.

Unde gresim in prezent?

Alimentatia moderna si sedentarismul caracteristice societatii in care traim merg mana in mana, lucrand in detrimentul sanatatii noastre, conducand odata cu inaintarea in varsta la boli cronice, boli autoimune si in final moarte prematura. Omul din zilele noastre nu se mai misca asa cum ar trebui sa o faca, asa cum este in natura sa de mamifer, ci primeste totul de-a gata, comandand mancare proasta din fata calculatorului sau a televizorului unde isi petrece majoritatea timpului sau conducand pana la hypermarket, unde asteapta, stand pe banda rulanta, sa ajunga la raft pentru a cumpara aceeasi mancare proasta, procesata care vine la un pret de cateva ori mai mare decat mancarea adevarata.

La toate acestea se adauga odihna precara, care a devenit doar un mod de a evita epuizarea totala, facandu-ne mai predispusi la anumite afectiuni datorita slabirii sistemului imunitar, la stari caracterizate de stres si depresie si favorizand acumularea de kilograme nedorite prin efectul pe care il are asupra hormonilor care controleaza apetitul.

Care este solutia?

Raspunsul la problema cu care se confrunta omul modern vine din sfera antrenamentului functional, mai precis cel marca Functional Patterns®. Acest tip de antrenament de fitness respecta biomecanica evolutionara a corpului uman, promovand sanatatea articulatiilor, inclusiv a coloanei vertebrale si reda integritatea posturala celor asupra caruia este aplicat. Antrenamentul este unul care, cu clientul odata ajuns la postura neutra, devine dinamic si aduce cu sine provoacarea evolutiei in toate planurile de miscare (3D movement), asa cum corpul nostru a evoluat sa o faca. Acest fapt are un impact major asupra balantei calorice, accelerand metabolismul si promovand atat scaderea procentajului de grasime, cat si hipertrofia musculara.

© 2015 Razvan Buciulac
Inline
Inline