• Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESScontact(@)razvan-buciulac(.)ro

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Obiective

Slabire

Imbunatateste-ti starea de sanatate si scapa de kilogramele in plus in cel mai scurt timp

Ce este slabirea? 

Slabirea reprezinta micsorarea rezervelor de grasime pe care corpul le face in vederea supravietuirii in conditii diferite de cele traite zilnic in mod normal de catre omul modern (lipsa hranii si imposibilitatea procurarii ei, boala si/sau imposibilitatea hranirii etc).


De ce este nevoie sa slabim?

Desi o cantitate de grasime corporala este perfect normala, diferita insa in functie de sex (femeile au un procentaj de grasime corporala mai mare decat cel al barbatilor in mod natural), apar situatii cand aceasta se depoziteaza in exces datorita predispozitiilor genetice, a varstei sau a modului de viata, ducand la o serie de probleme precum prezentarea unui risc crescut de obezitate, risc crescut de boli de inima si diabet sau de infarct, etc. Cu toate ca in general suntem preocupati de partea estetica a procesului de slabire, si anume arderea (sau chiar indepartarea prin diferite mijloace a) grasimii inestetice, cea care se afla intre muschi si piele, adevarata problema este grasimea viscerala, cea care se acumuleaza intre organe, aceasta din urma fiind cu adevarat vinovata de efectele daunatoare sanatatii amintite.


Cum slabim?

E bine cunoscut faptul ca exista doua moduri de slabire, insa nu ambele sunt cele potrivite. Modul sanatos de a pierde din grasimea in exces acumulata printr-un mijloc sau altul si care iti promite rezultate ce vin in timp, insa care se vor mentine pentru o perioada lunga de timp, presupune pe scurt arderea acesteia prin efectuarea de lucru mecanic (de ex: antrenamentul intens cu greutati) si/sau activarea termogenezei (functia prin care corpul consuma calorii in vederea producerii de caldura) si deficit caloric zilnic. Prin aceasta metoda se ajunge la adoptarea unui nou mod de viata, bazata pe sport si miscare, combinate cu o dieta corecta, sanatoasa, echilibrata, bogata in nutrienti esentiali.

Cel de-al doilea procedeu prin care se poate renunta la grasimea in exces este cel chirurgical, metoda prin care tesutul gras este inlaturat fizic de sub piele. In acest mod se ajunge foarte rapid la rezultate vizibile, insa ele sunt de moment, deoarece nu se face nimic pentru ca metabolismul sa devina mai rapid iar obiceiurile alimentare de cele mai multe ori raman aceleasi, ducand in scurt timp la revenirea la forma initiala, sau chiar mai rau. De asemenea, ca la orice interventie chirurgicala, si in cazul liposuctiei pot aparea unele efecte secundare, precum afectarea capacitatii senzoriale la nivelul pielii, extragerea inegala a grasimii (ceea ce duce la situatia in care zonele operate nu vor fi netede), risc de infectii, cicatrici, etc. De asemenea, extragerea unei cantitati prea mari dintr-o singura interventie sau realizarea operatiei in mai multe zone ale corpului in acelasi timp pot duce la afectarea circulatiei sangelui la nivelul pielii, crescand riscurile operatiei.

 

© 2015 Razvan Buciulac
Inline
Inline